PolitiKat беседа:Участвай и ти

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене

Здравейте,

имaм две конструктивни "забележки". Първо - често няма информация кога са направени съответните становища на политиците. Според мене трябва да се добави графа "Дата" или подобно, за да се знае например кога точно е направено обещанието/становището.

Второ - след прочитането на множество обещания, човек почва да се пита, защо не са се сбъднали тези обещания. Отговори на този въпрос има естествено мното. Но на обещания като "...750 незаконни хотела в Слънчев бряг ще бъдат съборени наесен" - от министъра на вътрешните работи Цветанов не могат да бъдат сбъднати от МВР, което той управлява. Доколкото ми е понятно, решение по този въпрос може да вземе единствено съдът. По този въпрос може да се направи един вид коментар, че съответното обещание е извън компетентността на политикът, направил обещанието.

Поздрави, Мартин


Запитвания относно статуса на обещания и прочие

Здравейте,

един от начините за проверяване на статуса на обещания е директно чрез запитване на съответните отговорни по съответното обещание. Всеки поет ангажимент за директно запитване от нас трябва да бъде координиран в беседата на съответното обещание. Ако аз например пиша на министерството на здравеопазването по въпроса за електронните здравни карти, то трябва да информирам в страницата на обещанието, а не чак след като получа отговор (ако изобщо получа някакъв). Това запитване трябва задължително да бъде публикувано в беседата, за да се избегнат двойни запитвания. Допълнително може да обсъдим, дали ще е хубаво да се спомене като коментар в самото обещание, че е направено запитване. Моля за вашето мнение по този въпрос.

Публикуването на подобни запитвания е положително за тази страницата. За българското обществото това е сигнал за работещ мониторинг на публикуваните от нас обещания. Трябва да покажем (и докажем), че не само събираме информация, но и следим какво се прави - това е един от най-важните елементи за успеха на тази страница.

Поздрави, Мартин

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев