PolitiKat:Разговори

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене

Съдържание

WebCite

Сайтът за архивиране на страници по заявка е http://www.webcitation.org, поддържа се от доста голям консорциум, съставен главно от американски научни списания. Изчетох им условията за ползване - по нашия въпрос, доклкото схванах:

  • По принцип си запазват правото да отстраняват материали по искане на притежатели на правата.
  • В същото време са под американска юрисдикция и смятат, че в масовия случай попадат в условията на fair use (при това в по-голяма степен от кеша на Гугъл :) ).

Т.е. като цяло е по-трудно (и по-шумно) да се заядат с тях, отколкото с нас. Друго предимство е, че организацията е достатъчно авторитетна и няма как да бъдем обвинени, че ние сме манипулирали някой източник. --Nk 09:19, 25 юни 2010 (UTC)

Качване на файлове

Разреших качването на файлове (Файл:Boyko Borissov 2.jpg). Има някакви ограничения за размер и файлови разширения, които ще донастроим при нужда. --Nk 06:07, 29 юни 2010 (UTC)

EmbedVideo

Инсталирах някакво разширение за включване на видео. Вижте на страницата му дали поддържа сайтовете, които са ни нужни: http://www.mediawiki.org/wiki/Extension:EmbedVideo

Пример:


Nk 15:50, 13 юли 2010 (UTC)

Икони

Ето тук има връзки към пакети със свободни икони, някои доста пълни. Вижте какво ви харесва, а може би трябва да се има предвид и общия дизайн. --Спас Колев 16:39, 13 юли 2010 (UTC)

Промени

Днес ъпгрейднах МедияУики до версия 1.16.0, на пръв поглед всички разширения са съвместими. Смених темата по подразбиране с Вектор - заради полето за търсене в горния ъгъл. Ако се забелязват някакви нови проблеми, казвайте. --Спас Колев 16:06, 17 август 2010 (EEST)

Лиценз

Привет! Гледам, че CC са „пенсионирали“ сега използвания лиценз. Въпреки, че промяна на лиценза винаги е сложна материя, може би е добре все пак да се помисли за този или евентуално някой подобен нему. Не съм чел подробно какви са разликите, но щом CC не препоръчват да се използва повече предишния, сигурно има защо. :) ЛъчезарБ/П 00:04, 5 ноември 2010 (EET)

Да, виси ми в списъка със задачите от няколко седмици. Готово е. --Спас Колев 14:07, 12 ноември 2010 (EET)
Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев