Ще премахнем картите за съветници на депутати

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Интервю на Бойко Борисов пред 24 часа, 25 юли 2011
Кой Бойко Борисов
Цитат - Не говорете за процеса, но кажете защо всякакви хора имат карти на съветници в парламента и други институции и ги размахват наляво-надясно?

- За вашите читатели ще кажа, че на пръв поглед е доста безобидно да направиш някого съветник. Но това дава голямо предимство и точно заради него те се борят да вземат карти за съветник. Когато те спрат полицаи за проверка, те просто стават по-небдителни, когато се легитимираш като съветник. Нямат вина за това - по презумпция, за да станеш съветник, трябва да си проверен. Някой депутат или председател на комисия да те е назначил за такъв. Затова според мен са вземани тези карти. Не че ходи в парламента да съветва.

- Не може ли просто да нямат карти?

- Разбира се, че може. Съветникът не става такъв, за да се легитимира. Аз ти благодаря за този въпрос, защото, като свършим интервюто, ще говоря с г-жа Цачева и ще я помоля този регламент да го прегледат. Не виждам никакъв смисъл да се дават такива карти. Допускаме, че вие сте мой съветник. Защо другите хора трябва да знаят, пред кого ще се легитимирате с картата?

Състояние

Неизпълнено

Срок
Тема Народно събрание, Народни представители
Специално събитие

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или да добавите коментар чрез формуляра на Фейсбук:

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев