Цветанов: Не съдът, а правителството оценява дейността на посланиците, ще уволним дипломатите от ДС за несвършена работа

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Цветан Цветанов в Бургас, 25 ноември 2011
Кой Цветан Цветанов
Цитат Според Цветанов не Конституционният съд, а правителството е това, което оценява качеството на дипломацията, която се прави от даден посланик и критериите, по които той може да бъде отзоваван за недобре свършена работа, са много. "Ние ще се съобразим с решението на Конституционния съд и няма да отзоваваме посланици заради това, че са били агенти на ДС", уточни Цветанов.

Той подчерта обаче, че точно там, където имаме такива дипломати - в Холандия, Германия и Великобритания, са най-яростните критики към България. Според него в тези държави нашите официални представители не са приемани добре от правителствата, които са евроатлантически партньори на България.

Вицепремиерът заяви, че за тях ще има решения на правителството и укази, които ще бъдат подписани от новия президент. "Това ще бъде само в интерес на държавата и обществото и за връщане на доверието на нашите евроатлантически партньори", заяви Цветан Цветанов днес в Бургас.

Състояние

Частично изпълнено

Срок 31 януари 2012 2012/01/31
Тема Посланици, Държавна сигурност
Специално събитие

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или да добавите коментар чрез формуляра на Фейсбук:

Министър Младенов отозва част от посланиците с досиета в ДС.

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев