Цветанов: В МВР няма бонуси, има само 20 хиляди, раздадени за награди за принос срещу престъпността

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Цветан Цветанов цитиран от фокус нюз, 22 февруари 2012
Кой Цветан Цветанов
Цитат Няма раздаден нито един бонус в МВР. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти, във връзка с публикации в медиите за бонуси на служители от вътрешното министерство, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Разпоредил съм проверка за какви суми става въпрос и за какви поводи са били давани”, посочи Цветанов. Той заяви, че има раздавани суми на служители, но те са от наградния фонд на МВР и помощите, които се дават на служители, които имат здравна необходимост.

Около 20 000 лв. са раздадените суми за награди с парично измерение – суми за спешни операции, за конкретен принос в борбата с организираната престъпност. Имаме случай на служител, който се нуждае от скъпо лечение и е взето решение да бъдат осигурени около 20 000 лв. Разпоредил съм до края на деня разбивка по месеци от тези суми как са раздавани, за какви поводи”, обясни Цветан Цветанов.

Състояние

Лъжа

Тема Бонуси
Специално събитиеАко желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или използвайки формуляра за Фейсбук:


Изявлението е маркирано като ЛЪЖА, защото, според публикации в медиите (в-к СЕГА), до септември 2011 в системата на МВР са раздадени 10 милиона лева бонуси:

10 млн. лв. бонуси към възнагражденията на служителите е раздало МВР до края на септември противно на твърденията на вицепремиера Цветан Цветанов. Към края на годината разходите за допълнително материално стимулиране и други допълнителни възнаграждения ще са 21 млн. лв. при 582 млн. разходи за заплати. Това става ясно от отчета на МВР за изпълнението на бюджета за 2011 г. Числата, публикувани на сайта на вътрешното министерство, за пореден път показват, че МВР няма да се побере в гласувания от парламента бюджет.


Разшифровка на разходите в МВР за периода януари-септември 2011. Източник: Семки и бонбонки


MVR-bonusi.jpg
Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев