Събиране и оценка на информацията

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене

Превод от Обаметъра:

За да създадем нашия списък с обещания, нашите сътрудници преровиха стотици страници на речите на Обама, неговите телевизионни прояви, документи по позиции, и неговия предизборен сайт. В крайна сметка, дефинирахме повече от 500 обещания върху всякакви въпроси - от приключване на войната в Ирак до купуване на кученце на дъщерите му.

За да сме сигурни, че обещанията могат да бъдет измерени, ние създадохме някои дефиниции. Ние казахме, че „Обещанието не е позиция. То е заявка за действие, чийто резултат е предмет на проверка“.

Ние решихме да включим всичко, което влиза в нашата дефиниция, независимо от това, колко лесно Обама би спазил обещанието (Ние чувстваме, че не можем да пренебрегнем обещание, само защото е лесно за постигане.) Ето защо вие ще намерите доста на брой такива „фасулски работи“, обещания които Обама със сигурност ще изпълни. Те включват някои много общи, като „Създаване на стратегия за управление на горските пожари“ или пък планът за „Допълнителен персонал, инфраструктура и технология“ покрай държавната граница на САЩ.

Но също вие ще откриете, че много обещания ще са по-трудни за изпълнение, и ще са трудни за оценка, като например „да се привлекат повече лекари в селските райони“

Ние проверяваме пълното обещание, не само заглавието което се появава в нашето резюме. Всички наши обещания цитират източника, така че можете да видите пълното обещание в неговия контекст“

Съществуват шест нива на Обаметъра. Първите три осигуряват по-широка картина къде Обама има прогрес, последните три показват дали обещанието е спазено.Технология:

1. Откриване на информационни източници

2. Преравяне на източниците

3. Дефиниции на обещания

4. Включване на всички обещания, не само важните

5. Поставяне на обещанието в контекст и цитиране на източника

6. Критерии и нива на изпълнение на обещанията

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев