Срещата между Румен Петков и братя Галеви е била за договаряне движението на наркотични средства между Златко Баретата и Галеви

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Интервю на Ваньо Танов по БНТ на 19 ноември 2010г
Кой Ваньо Танов
Цитат Водещ: ... Ако Румен Петков, както твърдите и вие, е осигурявал чадър над братя Галеви, защо му е нужно да се среща с братя Галеви чрез посредничеството на Алексей Петров на басейна "Спартак"?

... В. Танов: ... според мен тази среща е договаряне, с посредничеството на Алексей Петров, по отношение на движението на наркотични средства и тази договорка касае Златко Баретата и Галеви по отношение на това да не си пречат взаимно.

Състояние

Запазено

Тема Престъпност, Корупция
Специално събитиеАко желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или използвайки формуляра за Фейсбук:


Водещ: Добре, в цялата тази история има още нещо, което на мен не ми е ясно. Ако Румен Петков, както твърдите и вие, е осигурявал чадър над братя Галеви, защо му е нужно да се среща с братя Галеви чрез посредничеството на Алексей Петров на басейна "Спартак"?

...

В. Танов: Да, за мен тази среща е за... защото аз освен тази среща на базата на предварително събрани по делото материали, според мен тази среща е договаряне, с посредничеството на Алексей Петров, по отношение на движението на наркотични средства и тази договорка касае Златко Баретата и Галеви по отношение на това да не си пречат взаимно. Едните да изнасят синтетиката, другите да връщат хероина обратно в България и това да става на бартер, да няма движение на парични потоци, за да не могат да бъдат разкрити и да не си пречат.

Водещ: Едвам се сдържам да не скокна да ви стисна ръката, както в едно друго студио правят водещите. Излиза, само да сумирам, защото това, което казахте, според мен е много важно, че тази среща, за която цялата държава говореше, всъщност не е за някаква изключително важна информация, която Галеви трябва да дадат на Румен Петков, вие казвате, че това е за преразпределяне на територии, да не си пречат страните...

В. Танов: Точно така, и да не попадат... по този начин да попаднат, воювайки помежду си, да попаднат в полезрението на службите.

Коментар на Цветан Цветанов веднага след изказването на Ваньо Танов [1]

Водещ: Прословутата среща за защита на национални интереси с посредничеството на Алексей Петорв между Румен Петков и братя Галеви се оказва според Ваньо Танов, че е среща по искане на Златко Баретата, да се договарят територии между Златко Баретата и неговите хора, и братя Галеви, и че има двама посредници - единият Алексей Петров, другият Румен Петков.

Цв. Цветанов: След като г-н Танов го каза като човек, който тогава е бил шеф на Главната дирекция за борба с организираната престъпност, може повече да му се вярва на него, отколкото на който и да било друг.

Водещ: Тоест това е достоверно според вас?

Цв. Цветанов: Ами, след като се казва от него, като човек, който е бил в общи линии свидетел на всички тези събития и факти, които са се раздвижвали тогава - да.

Водещ: Звучи достоверно?

Цв. Цветанов: Ами, това са реалностите, за голямо съжаление, през 20 години от прехода на България. Вие виждате, че и в момента най-активният радетел и защитник на другите тези, които са част от подкрепата за организираната престъпност, са точно от така наречените демони, както бяха изписани от Юрген Рот.

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев