Ръководство за добавяне на обещание

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене

Ще си послужа с конкретен пример, за да ви покажа процеса на добавяне на обещания в системата.

Чух по телевизията, че се предвижда затвор за работодатели, които не внасят осигуровки на работниците си. Отварям страницата в сайта на телевизията, откъдето ще взема информацията. Първо, кликам върху „Нов запис“ от навигацията вляво, за да отида на формуляра, където се създават всякакви видове нови материали - теми, изявления, обещания и становища:


01-obeshtanie1.png

Първо описвам изявлението, в което е направено съответното обещание. В случая изявлението е интервю по БНТ на заместник-министър Христина Митрева. Кликам върху „Добавяне и редактиране“:


02-obeshtanie-iziavlenie.png

В тази страница трябва да добавя обстоятелствата на изявлението - кога е направено, пред коя медия, както и да сложа връзка към източника на информацията. В случая цитирам сайта на БНТ, който дублира информацията от новината, която е излъчена в ефир. В полето „Свободен текст“ въвеждам откъс от информацията, който да позволи на бъдещите читатели да се ориентират добре в тезите, изложени в изявлението. Ако изявлението съдържа и други обещания или становища, е добре в свободния текст да бъдат споменати всичките.


03-obeshtanie-iziavlenie-obeshtanie.png

Вече сме въвели изявлението. Сега трябва да добавим конкретното обещание, формулирано недвусмислено и по възможност - кратко.

От тази стъпка трябва да започнем, ако добавяме обещание или становище към вече въведено изявление.04-obeshtanie-detaili.png

Тук въвеждаме подробностите около обещанието. От кого е направено, точния цитат от медията (това е изключително важно!), темата на обещанието (може да е повече от една, разделят се със запетайки) и свободен текст, в който можем да въведем по-подробни обстоятелства или контекст на обещанието. За току-що въведени обещания, статусът който трябва да се въведе е „няма движение“.05-obeshtanie-gotovo.png

А това е крайният вид на обещанието, така както ще бъде видяно от потребителите на сайта.

Допълнителни източници на информация или подробности, могат да се посочат най-долу в страницата на обещанието.

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев