Ръководство за добавяне на изявление

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене

01-obeshtanie1.png

Преди да се започне с въвеждането на обещания и становища, трябва да посочим техния източник, т.е. кога, къде и при какви обстоятелства са направени. За целта трябва да въведем съответното изявление, което отговаря на горните въпроси. В конкретния пример изявлението е интервю по БНТ на заместник-министър Христина Митрева. Кликам върху „Добавяне и редактиране“:


02-obeshtanie-iziavlenie.png

В тази страница трябва да добавя обстоятелствата на изявлението - кога е направено, пред коя медия, както и да сложа връзка към източника на информацията. В случая цитирам сайта на БНТ, който дублира информацията от новината, която е излъчена в ефир. В полето „Свободен текст“ въвеждам откъс от информацията, който да позволи на бъдещите читатели да се ориентират добре в тезите, изложени в изявлението. Ако изявлението съдържа и други обещания или становища, е добре в свободния текст да бъдат споменати всичките.


03-obeshtanie-iziavlenie-obeshtanie.png

Вече сме въвели изявлението. Сега страницата ни предлага да конкретното обещание или становище, формулирани недвусмислено и по възможност - кратко.

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев