Руският натиск над България е много силен, може да се наложи да строим Белене без яснота за мерките за безопасност и цената им

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Трайчо Трайков, БНТ, 05 април 2011
Кой Трайчо Трайков
Цитат Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма:

- Което от гледна точка на г-н Първанов, който го е подписал, означава грубо излизане от дадения му мандат за преговори и за мене показва, че очевидно в България руският натиск понякога е много по-силен от способността на някои хора, призвани да защитават националния интерес, да му се противопоставят.

Състояние

Частично променено

Тема АЕЦ Белене
Специално събитиеАко желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или използвайки формуляра за Фейсбук:


В новото споразумение страната ни се обвързва до 1 юни да подпише окончателния договор за строителството на АЕЦ "Белене", в който влиза и цената на бъдещата централа. Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма: - Това само по себе си, според мен, е глупост, защото ако на тази дата не сме се разбрали, кой е виновен... Това е документ, който на г-н Първанов му беше изрично забранено да подписва, беше съгласуван друг текст, а днес той е подписал документ с версията, която му беше заранено да подписва. В същото време, другият подписан от Първанов документ - меморандумът - предвижда евентуалните допълнителни мерки за безопасността на централата да бъдат разгледани през следващите три месеца. По-нататък в репортажа на БНТ се казва: Така според Трайков страната ни може да подпише окончателния договор за строителството на АЕЦ "Белене", без да е ясно какви мерки за безопасност да съдържа проектът и колко ще струват те. БНТ: - Ако не се договорим в срок за цената, кой плаща неустойките и какво се случва? Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма: - Ето това е въпрос, който предстои отсега нататък да бъде допълнително анализиран. Виждате, че обстановката, в която се оказавме, е всичко останало, но не и нормална.

Мнението на министър Трайков е маркирано, като частично променено, заради последните му изяви в медиите.

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев