Плевнелиев: Нямам амбиции за президент, не ставам за политик — не мога да лъжа

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Плевнелиев в интервю пред ТРУД, 02 януари 2011
Кой Росен Плевнелиев
Цитат - Вие наистина сте различна птица! И като ви слушам, ще ви кажа нещо, което може да ви се стори провокативно - вие може да сте идеалният кандидат за президент. Някой казвал ли ви го е?

- Вие сте първият журналист, който го казва. Може би във форумите тук-там съм го прочел, но нямам такива амбиции. За да съм политик, аз трябва да стана професионалист, а не искам да бъда професионален политик. Аз съм професионален мениджър.

В същото интервю Росен Плевнелиев охарактеризира политиците като лъжци:


- Вие сте много честен и се чудя как виреете в тази политическа среда?

- От мен политик не става. Не мога да се заигравам, не мога да правя интриги, не мога да лъжа, казвам винаги истината, не мога да кроя планове, освен ако не са свързани с конкретната ми работа. Не съм водил битки, не съм удрял никого през живота си дори когато съм бил малък. Смятам, че всяка война в дългосрочен план е безсмислена.

Състояние

Лъжа

Тема Кандидат-президентска двойка на ГЕРБ
Специално събитие Президентски избори 2011Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или използвайки формуляра за Фейсбук:


Това становище на Плевнелиев е маркирано като лъжа, тъй като след и въпреки многократни обещания и изявления, че няма да се кандидатира за президент, той приема номинацията на ГЕРБ.

Новото в това изявление е, че той самият заявява, че не умее да лъже, лъжейки, че няма амбиции и няма да се кандидатира за президент.

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев