Плевнелиев: Загатнаха ми за нечестни намерения, изгоних ги, уведомил съм службите

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Росен Плевнелиев за скандала с подкупите, 09 септември 2011
Кой Росен Плевнелиев
Цитат В отговор на въпрос Росен Плевнелиев каза, че на 20-ата секунда е изгонил човек, който в началото на работата му като министър се е опитал да му загатне за евентуални нечестни намерения. За случая са информирани службите, допълни Плевнелиев. "Влезе някакъв човек, в разстояние на 20 секунди, изобщо не е ставало въпрос за пари. Той каза: "Ваш интерес - наш интерес." В момента, в който каза "наш интерес", той беше изгонен", описа случаят кандидатът за президент на ГЕРБ.
Състояние

Изцяло променено

Тема Скандал с искан от Плевнелиев подкуп
Специално събитие Президентски избори 2011Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или използвайки формуляра за Фейсбук:


Изявлението е маркирано като изцяло променено, тъй като на 14 септември 2011 кандидат-президентът на ГЕРБ прави следното изявление пред журналисти:

Не съм имал среща с никакви брокери - ни един, ни два, нито трима. Лично на мен подкуп не ми е искан, самите вие знаете че подкуп не се иска директно, а с много завоалирани намеци. Аз лично подкуп никога на никого не съм давал. Това заяви пред журналисти кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев

Източник

По-рано, през 2007 г. г-н Плевнелиев аз първи път излага тезата с искания от него подкуп пред вестник Банкер:


Росен Плевнелиев: Не директно. Никой не е дошъл да ми каже дай толкова и толкова пари, за да уредя въпроса. Започнаха обаче да се навъртат различни хора с предложения „да помогнат” за разрешаване на случая. И тъй като аз оставих тези подмятания без отговор и не ходих на определяните от тях срещи – резултатът е налице, сделка няма. Пращали са какви ли не „доброжелатели”, които казват – нали знаеш, има начини проблемът да бъде решен...? Нали знаеш, ти трябва да се видиш с точните хора...? Никой не споменава сума, но пък и аз не съм човекът, който ще тръгне в тази посока. Защото тръгнеш ли - няма връщане. Знам, че ако някой ви каже: елате на една среща – интересът ви ще бъде защитен, няма да има проблеми и т.н., и вие отидете – свършено е. Това е покана за танц, която вече сте приели. Отново подчертавам – ние сме немска публична компания, не можем да вадим такива пари, а ако ги извадим, те ще се видят на борсата.

Източник

Изявлението на Плевнелиев, цитирано в Труд.

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев