Отнемане на лиценз на сервиз за технически прегледи на автомобили

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Интервю на Александър Цветков по БТВ на 29.09.2010
Кой Александър Цветков
Цитат "Още в рамките на този ден, лиценза на този пункт ще бъде отнет." "Те още днес ще останат без лиценз за осъществяване на тази дейност."
Състояние

Изпълнено

Срок
Тема Транспорт
Специално събитие

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или да добавите коментар чрез формуляра на Фейсбук:

Цитатите са от видеото на място 00:10 и 00:32. Датата на интервюто е 29.09.2010.

След репортажа на Стоян Георгиев, в който стажант репортер в bTV успя да "мине" технически преглед на автомобил, който от две години е спрян от движение, министърът на транспорта Александър Цветков коментира:

"Лицензът на този пункт ще бъде отнет. Глобите са фиксирани както за лицето, което е направило прегледа, така и за сервиза – общо около 5 хил. лв. ще се съберат глоби. (...) От два месеца действат новите разпоредби и това ще е четвъртият пункт, на който отнемаме лиценз."

Изпълнено

Според съобщение на МТИТС, обещанието е изпълнено:

"Със заповед от 29 септември 2010 г. на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков бе отнето разрешението на контролно-технически пункт, в който бе извършен фиктивен преглед на превозно средство. Сигналът за неправомерните действия дойде от националния ефир на “bTV”, където бе показано как се издава удостоверение за преминат технически преглед на кола, без тя да присъства в пункта."

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев