Осигурено е финансиране от ЕС за магистрала "Хемус" до 2014

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Бойко Борисов пред БГНЕС, 19 август 2011
Кой Бойко Борисов
Цитат Борисов, цитиран от сайта Вести.бг: Паралелно с това от Варна я приближаваме с 19 км към София и вече имаме гарантирано, осигурено финансиране за 2014 г. да се строи "Хемус" със средства от ЕС. Сиреч от българския данъкоплатец взимам само 20% за строежа на тази инфраструктура. Сиреч от 100 лв., българинът плаща само 20, другите 80 ги взимаме от ЕС. Това е огромен плюс за държавата.
Състояние

Лъжа

Тема Автомагистрала "Хемус"
Специално събитиеАко желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или използвайки формуляра за Фейсбук:


Твърдението е маркирано като лъжа след изнесена в медиите информация, че преговорите за финансиране тепърва предстоят да започнат този октомври.

В-к Монитор: "...Да бъде построен скоростен път вместо магистрала между Велико Търново и Шумен се обсъжда в регионалното министерство. Това съобщи новият строителен министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. „Със сигурност до Велико Търново ще изграждаме магистрала, тъй като това е изключително важно. От Велико Търново към Русе трафикът е обосновано голям. От Велико Търново до Варна ще се направи преценка и там може да се направи скоростен път”, обясни Павлова. Ведомството започвало сериозна работа по следващия програмен период, защото октомври тръгвали официални преговори за това какво ще се финансира от ЕС след 2013 г..."

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев