Няма да увеличаваме данъците през 2011

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Интервю по bTV
Кой Бойко Борисов
Цитат Ние няма да намаляваме следващата година пенсии и заплати - това, което се прави в целия ЕС. Няма да увеличаваме данъци - това, което направиха всички в ЕС.
Състояние

Неизпълнено

Срок
Тема Данъчна тежест, Данъци
Специално събитие

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или да добавите коментар чрез формуляра на Фейсбук:

Бойко Борисов: „Ами, вижте, аз миналата година те просто бяха скрили анексите към договорите ... По този начин ще отидем на 2,5% дефицит, който ще ни гарантира изпълнение на всички критерии на ЕС. И паралелно в това ще строим усилено „Тракия”, „Струма”, „Люлин”, „Марица”. ...

Статусът е "Неизпълнено", тъй като, по данни от медиите, "Парламентът гласува единна данъчна ставка от 9 процента за групови и индивидуални настанявания в хотели. Депутатите приеха на второ четене промени в закона за ДДС. Досега ставката за индивидуални настанявания беше 20 процента, а за групови - 7 на сто".


В репортаж от 21 февруари бТВ отново потвърждава по-високата данъчна тежест:


"По-тежък данъчен товар за туризма за предстоящия летен сезон. Първо влиза в сила новият ДДС, който е с 2 % повече. После идва и новият туристически данък, който всяка община сама определя и зависи от звездите на хотела - между 20 стотинки и 2 лева на легло. За база обаче се взима 30 % годишна заетост или 110 дни, каквато хотелите по морето не могат да постигнат."


Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев