Нов четирилентов скоростен път Варна-Шабла–Констанца ще бъде включен в проектите за финансиране 2014 и завършен 2020

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Борисов на откриване на голф игрище край Каварна, 04 юни 2011
Кой Бойко Борисов
Цитат Премиерът Борисов обеща още следващия програмен период, заедно с автомагистрала "Хемус", да бъде готов и четирискоростен лентов път Варна-Шабла-Констанца. Той подчерта, че е много важна ролята на инфраструктурата за икономическия просперитет на всеки един район.
Състояние

Блокирано

Срок 01 януари 2021 2021/01/01
Тема Еврофондове, Инфраструктура, Регионално развитие
Специално събитие

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или да добавите коментар чрез формуляра на Фейсбук:

Този период на финансиране привършва 2013, а проектите за финансиране за следващия програмен бюджет на ЕС ще е за периода 2014-2020 г. Проектът за този път трябва да е готов преди 2014, а според думите на премиера Борисов, пътят трябва да е готов до приключване на целия период — 2020 г.

В друг репортаж на радио Добруджа се потвърждава това обещание на премиера и се дава точен цитат на думите му.

Отговор от МРРБ

На зададен от фондация "14 януари" въпрос към МРРБ на какво ниво е реализацията на това обещание сме получили следния отговор:

Изграждането и въвеждането в експлоатация на нов скоростен път Варна-Шабла-Констанца е заложен в приоритетите на МРРБ за следващия програмен период 2014-2020г.

Тъй като периодът 2014-2020 е извън сегашният мандат на кабинета и не е ясно дали подобен проект ще бъде включен за финансиране в следващия бюджетен период на ЕС, статусът на това обещание е блокиран.

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев