Инфраструктура и хубави пътища до град Тервел

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Борисов на посещение в гр. Тервел, 0 май 2011
Кой Бойко Борисов
Цитат "Като няма магистрали, на никого не му се пътува", каза Борисов в отговор на признанието на кмета на Тервел Живко Георгиев, че за първи път в общината на посещение идва министър-председател.

"Когато изградим инфраструктурата през следващите години, и до вашия край ще се пътува по-бързо, инвеститорите ще дойдат и вашите деца няма да бягат в големите градове", обърна се премиерът към гражданите.

Състояние

В изпълнение

Срок 01 януари 2014 2014/01/01
Тема Пътно строителство, Пътна инфраструктура, Автомагистрала "Хемус"
Специално събитие

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или да добавите коментар чрез формуляра на Фейсбук:

 Отговор на МРРБ, 25 август 2011

За подобряване на инфраструктурата в тервелски регион отговаря общината. Пътища от първи и втори клас, които са част от националната пътна инфраструктура се реконструират и в момента по предварителен график.
Рехабилитацията на две пътни отсечки, намиращи се на територията на община Тервел, са включени в предложенията на АПИ представени пред Управляващия орган на ОП „Регионално развитие“ (ОПРР), като част от петнайсетте ЛОТ-а на четвъртия етап по ОПРР . Това са: ЛОТ 44 Път ІІІ-7102-Разклон ІІ-71 (Коларци) - Мали извор - Тервел, област Добрич с обща дължина 19 км.
ЛОТ 52 Път ІІІ-2077-Честименско-Каблешково-Границата с ОПУ-Силистра ( Межден ), област Добрич, с обща дължина 11км.
През 2011 година общо за община Тервел са изразходвани 231 777, 12 лв., от които за зимно поддържане 120 787,66 лв. и за текущ ремонт и поддържане /ТРП/ 110 989,46 лв. Дейности по ТРП: асфалтово изкърпване, изкоп окопи и канавки , подравняване на банкети, косене и изрязване на храсти и дървета.

Цялото писмо виж тук. От отговора става ясно, че това обещание е в процес на изпълнение.

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев