Има ли оставка, приемам я

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Бойко Борисов представя БОРКОР, 17 февруари 2011
Кой Бойко Борисов
Цитат "Тези, които ме познават, знаят, че депозира ли ми се оставка, няма случай да не я подпиша" - така премиерът Бойко Борисов коментира днес решението си да приеме подаденото вчера заявление на шефа на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Цветлин Йовчев за напускане на поста.
Състояние

Лъжа

Тема
Специално събитиеАко желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или използвайки формуляра за Фейсбук:


Фактите

От Дневник научаваме: "- на 9 септември 2010 г. правителствената информационна служба съобщи, че Борисов няма да подпише оставката на шефа на Националния статистически институт (НСИ) Мариана Коцева, подадена в разгара на скандала, предизвикан от анкетната карта за пробното преброяване на населението на България по интернет. Критиките срещу НСИ бяха предизвикани от факта, че сред възможните отговори за етническа принадлежност бяха опциите "българомохамеданска", "гагаузка", "македонска", "афроамериканска"

- на 19 януари 2010 г. Борисов отказа да приеме оставката на провалилата се на изслушването за еврокомисар Румяна Желева от поста външен министър. Премиерът обяви, че е съгласен с оттеглянето на кандидатурата й за поста в Еврокомисията, но "няма причини" да я смени като министър, тъй като тя станала жертва на политическа кампания. Самото огласяване на решението предизвика множество коментари, тъй като първоначално правителствената пресслужба съобщи, че премиерът е парафирал освобождаването на Желева от всички постове. По-късно Борисов лично обяви, че е подписал само оттеглянето й като кандидат-комисар. Ден по-късно ГЕРБ - със съгласието на Борисов, все пак освободи Румяна Желева от всички постове

- на 14 февруари 2008 г. в качеството си на столичен кмет Бойко Борисов върна заявлението на тогавашния му заместник по образованието Йорданка Фандъкова за напускане на поста заради хаоса, който настана при първия опит да се въведе записване за детските градини чрез интернет."

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев