Зеленчукопроизводителите ще бъдат компенсирани на 100% заради Е-коли

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Среща със зеленчукопроизводителите
Кой Мирослав Найденов
Цитат Компенсациите, които ще бъдат изплатени на българските производители във връзка с изтеглянето от пазара на зеленчуци и стоки, са: за краставиците – 48 стотинки за килограм; за доматите – 66 стотинки за килограм; за марулите – 78 стотинки за килограм; за пипера – 89 стотинки за килограм; за тиквичките – 60 стотинки за килограм. Тези цени са близки до тези, които те реализират на пазара. Всички зеленчукопроизводители, които докажат, че са изтеглили продукция или тя е унищожена, ще получат компенсация
Състояние

Няма движение

Срок 15 октомври 2011 2011/10/15
Тема Зеленчукопроизводителите ще бъдат компенсирани на 100% заради Е-коли
Специално събитие

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или да добавите коментар чрез формуляра на Фейсбук:

Обещания

Кой Състояние Цитат
ОЩЕ...

Становища

Кой Състояние Цитат
ОЩЕ...

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница.


Българските производители на краставици ще бъдат компенсирани на 100% за продукцията, която не са реализирали на пазара или която е унищожена в периода 26 май - 30 юни, в резултат на случая на заразата с Ешерихия коли в някои европейски държави. Това съобщи на пресконференция министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, след среща с бранша на зеленчукопроизводителите. 

Освен производителите на краставици ще бъдат компенсирани производителите на домати, салати, тиквички и пипер.Фермерите ще получат по 45 стотинки за килограм. Според министъра на земеделието Мирослав Найденов договорената сума е надхвърлила очакванията, тъй като първоначално производителите настоявали за 40 стотинки.

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев