Забрана на пушенето на обществени места през 2013

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Среща на премиера Борисов с хотелиери и ресторантьори в София, 18 януари 2011
Кой Бойко Борисов
Цитат Предстоят законови промени, с които да се отложи тоталната забрана за пушене за 1 октомври 2013 г., коментира пред агенция "Фокус" председателят на Софийския туристически клъстър Витан Иванов, който е участвал в срещата.
Състояние

Неизпълнено

Срок
Тема Здравеопазване, Тютюнопушене
Специално събитие

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или да добавите коментар чрез формуляра на Фейсбук:

Въпреки, че е спорно дали това е обещание, дадено от премиера, но ангажиментът за законови промени за забрана на пушенето от 01 октомври 2013 са дискутирани в присъствието на премиера и лидер на ГЕРБ — г-н Борисов. Следователно, може да се счита, че е ангажимент, поет от него, като министър-председател.

По-късно, на 23 януари се взема решение за отлагане на забраната за 2014 г., като премиерът привежда аргумента "една година от мен".

На 25 януари 2011, от Токио, премиерът заяви, че е вътрешно убеден, че: "Трябва да има тотална забрана и в малките заведения, дойде и от това, когато миналата неделя минах по планината Витоша. В малки заведения, хората с деца, с жени спират да пият чай, да обядват. Лисичарници вътре. Така че съм убеден, че трябва да отидем с тотална забрана към 2013 година."

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев