Дянков: Премахването на плоския данък е малоумна идея

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Симеон Дянков пред Дарик радио, 14 септември 2009
Кой Симеон Дянков
Цитат Премахването на плоския данък е малоумна идея. Така финансовият министър Симеон Дянков коментира предложение в доклада за икономиката на България за президента за отпадането на 10-процентната ставка. Дянков се обяви и против друго предложение - за намаляване на ДДС върху определени стоки...

...Според финансовия министър данъчната политика не може да се променя в условията на криза. Затова премахването на плоския данък според финансовия министър е „малоумна идея". "Тя дори не е необмислена идея или некомпетентна, тя е малоумна идея", коментира Дянков.

Състояние

Изцяло променено

Тема Данъчно облагане, Плосък данък
Специално събитиеАко желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или използвайки формуляра за Фейсбук:


Въпреки това, министър Дянков три години по-късно променя изцяло мнението си и отново пред Дарик се обявява за отмяна на плоския данък и въвеждане на прогресивно подоходно облагане:

  • България трябва да премине на прогресивно облагане на доходите след няколко години, заяви в предаването „Седмицата” на Дарик вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. По думите му плоският данък, въведен у нас през 2006 г., е бил верният ход за онзи момент и не е трябвало да се пипа в разгара на кризата, трябва да се отвори дебатът за промяна на данъчната и социалната политика. Дянков е категоричен, че тя трябва да се нагоди към предстоящото десетилетие на нисък икономически растеж в Европа.
Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев