Дянков: До две седмици заплатите на металурзите ще са изплатени

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Симеон Дянков на среща с металурзите от ОЦК Кърджали, 07 април 2012
Кой Симеон Дянков
Цитат До 10 дни или до две седмици ще има яснота за съдбата на ОЦК Кърджали и новия инвеститор, а заплатите трябва да се изплатят преди Великденските празници.

Това каза финансовият министър Симеон Дянков на вечерната си среща с металурзите в Кърджали, предаде БГНЕС.

От няколко дни и вицепремиерът е въвлечен в посредническата роля на правителството за решаването на кризата в комбината. Дянков изложи пред синдикалните активисти стъпките, предприети от кабинета до момента и изрази надежда, че този път собственикът Валентин Захариев ще удържи на честната си дума.

"Висша проява на арогантност ще бъде при финализирана вече сделка за "Горубсо Мадан", той да не изплати заплатите. Но трябва да се мисли дългосрочно за развитието на завода, както и за по-голяма промяна в законодателството, не само в данъчното", подчерта министър Дянков. Средствата за издължаването на заплатите ще дойдат от продажбата на "Горубсо Мадан" и това трябва да стане преди Великден, още в понеделник той сигурно ще ги има по сметките си, уточни финансовият министър. Не му вярваме, той ни лъже отдавна, отсякоха металурзите.

Състояние

Неизпълнено

Срок 15 април 2012 2012/04/15
Тема Горубсо, ОЦК Кърджали, Миньори
Специално събитие

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или да добавите коментар чрез формуляра на Фейсбук:

Според информация в сайта investor.bg работниците в ОЦК Кърджали отново не получават заплатите си, а поредният протест по този повод е бил на 06 март 2013.

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев