До четвъртък подписваме тримесечен мораториум за АЕЦ "Белене"

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Бойко Борисов във Варна, 26 март 2011
Кой Бойко Борисов
Цитат Тримесечен мораториум за АЕЦ Белене може да бъде подписан до дни с Русия. Това каза днес във Варна премиерът Бойко Борисов.

"Договорили сме се и се надявам с руската страна до четвъртък да подпишем меморандум за мораториума" каза премиерът.

Състояние

Изпълнено

Срок 31 март 2011 2011/03/31
Тема АЕЦ Белене
Специално събитие

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или да добавите коментар чрез формуляра на Фейсбук:

Според информация на БТА, такъв договор е подписан:

Подписан е нов договор за удължаване на срока за работата по проекта АЕЦ "Белене", предаде БТА, като се позова на Националната електрическа компания (НЕК). Между НЕК и "Атомстройекспорт" (АСЕ), които са страни по проекта, днес са подписани меморандум за разбирателство за изграждането на проекта и Допълнение "12" към договора за АЕЦ "Белене", с което се отлагат за три месеца всички дейности по строителството. Отлага се и производството на оборудване, което още не е стартирало. Чрез подписаните документи страните удължават действието на споразумението между НЕК и АСЕ до 30 юни 2011 година. Двата документа влизат в сила от 31 март 2011-а.

По-рано, премиерът беше обещал да се подпише меморандум за мораториум:

"Договорили сме се и се надявам с руската страна до четвъртък да подпишем меморандум за мораториум за АЕЦ "Белене" за три месеца", коментира във Варна министър-председателят Бойко Борисов.
Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев