Военното летище край Балчик ще може да се ползва от бизнеса и туризма

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Борисов, цитиран от радио Добруджа, 04 юни 2011
Кой Бойко Борисов
Цитат Ще се търси бърз начин за концесиониране на бившето военно летище в Балчик, за да може да се ползва от бизнеса, туристите и гостите по Северното Черноморие. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на голф игрището „Тракийски скали" в община Каварна.

"Разбрах, че от години не се ползва, понеже някой не давал. Ще видим кой е този някой", каза премиерът. Той заяви, че е запознал министрите на транспорта и отбраната Ивайло Московски и Аню Ангелов с въпроса и още от понеделник ще трябва да се работи, за да може в най-кратки срокове да бъде дадено летището на концесия и от него да се възползват както бизнесът, така и гостите на тези туристически комплекси.

Премиерът подчерта, че с магистрала „Хемус", която ще бъде направена през следващия програмен период на ЕС, и "с изграждането на четирилентовия скоростен път Варна-Шабла-Констанца гостите на региона ще бъдат доволни, а правителството ще си е свършило работата".

Състояние

Няма движение

Срок
Тема Инфраструктура, Туризъм, Бизнес
Специално събитие

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или да добавите коментар чрез формуляра на Фейсбук:

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев