Високи технологии

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене

Обещания

Кой Състояние Цитат
Росен Плевнелиев

В изпълнение

Президентът представи и идеята за София тех парк на среща в НАСА. В следващите месеци София тех парк ще се превърне в реална платформа, посочи държавният глава.

Той обясни, че проектът ще бъде финансиран изцяло от европейските фондове по Оперативна програма „Конкурентноспособност", като са заложени 100 млн. лв. „Парите са налични, но това не е достатъчно. Ако нямаш ясна концепция, нямаш и партньори", посочи президентът. Избраният терен е на 4-ти километър и към момента е собственост на Министерството на отбраната.

Според президента след реализирането на проекта за технологичен парк България може да се превърне в регионален лидер в информационните технологии.

„Има много талантливи българи навсякъде по света и аз искам да имат шанс да се върнат в България. Трябва да вземем решение за концепцията на този парк", каза Плевнелиев. По думите му в България хората все още не вярват в проекта и затова е необходимо да се говори и да им се дават примери с действащи технологични паркове.

„Започнах да рисувам лично аз мастър плана на София тех парк", каза още Плевнелиев. „Предложих на Гугъл, Сиско и НР да бъдат партньори на българското правителство и на българската държава при разработването на концепцията и изпълнението на проекта София тех парк", каза президентът. По думите му технологичният парк ще бъде платформа за предприемачество и иновации в областта на информационните и комуникационните технологии.
>>>
ОЩЕ...

Становища

Кой Състояние Цитат
ОЩЕ...

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница.


Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев