Борисов: Ще усвоим 4-4.5 милиарда от еврофондовете за 2012

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Бойко Борисов пред бТВ, 12 март 2012
Кой Бойко Борисов
Цитат Водеща: Кажете честно, оптимист ли сте днес?

Бойко Борисов: Оптимист съм. Аз съм оптимист. В пъти, над 20 пъти по-добре усвояваме европейските фондове. Това са някъде 4-4,5 млрд. лв., които съм убеден, че ще ги усвоим тази година и с това ще покрием дупките.

Състояние

В изпълнение

Срок 31 декември 2012 2012/12/31
Тема Еврофондове
Специално събитие

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или да добавите коментар чрез формуляра на Фейсбук:

В свое интервю за politikat.net министър Дончев отговаря следното на въпрос за прогнозираното от него усвояване на еврофондовете за 2012:

Асен Генов: Това беше и въпросът ми. Дали това означава, че е заявка, политическа, за втори мандат, управленски. Или, това нещо засяга конкретния, сега 2007 – 2013 период. Тоест, ще обобщя отново – прогнозите за 11-та година, прогнозите за 12-та година. Не прогнозите, извинете, прогнозите за 12-та година, и прогнозите тези 98% как се вписват точно в сегашния управленски мандат на управляващото мнозинство.

Томислав Дончев: Така, както казах преди малко – плановете за 2012г. действително сочат един обем на разплатени средства може би 40% към края на календарната година. Напълно е възможно, това да има тази условност, доколкото едно плащане, примерно по оперативна програма „Транспорт“, което е подранило с две седмици, случило се е по-бързо, процедирано е по-бързо и плащането е за 90 или за 150 милиона, защото в тая програма има и такива плащания, може да промени тази цифра. Ако плащането бъде забавено с две седмици и стане в началото на 2013 година, би могла да стане по-малка, но ако към момента имаме над 3 милиарда платено, целта, грубо казано е, към края на 2012г., тази сума да е 6 милиарда лева, което е, грубо, около 40%.

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев