Борисов: Обещахме пари на земеделците, когато имахме ръст, сега икономическият ръст е нула, а те искат да свалят правителството

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Бойко Борисов в "Тази сутрин" на бТВ, 28 ноември 2011‎
Кой Бойко Борисов
Цитат В. Николаев:
Те казват, че им е обещано, оттам идва проблемът.


Б. Борисов:
 Ама, идва им обещано, когато в Европа и в България ръстът на икономиката беше 2 - 2.5 процента. В момента имаме нула.

В. Николаев:
Тоест не сте подозирали, че няма да можете да изпълните 
обещанието си.


Б. Борисов:
. В цял свят, в цяла Европа. Моля, кое обещание?


А. Цолова:
Това, което.

В. Николаев:
За което те казват, че е подписано.


А. Цолова:
 сте дали в рамковото споразумение, където стои подписът на Дянков.


Б. Борисов:
От 1 милиард и 60 получават 1 милиард 260. Те искат 1 милиард 560. Нека да продължа изречението си. Само за зърнарите, така наречени, получават 1,260 млрд. За първи път даваме 50 млн. за животновъдите, даваме 73 млн. за тютюнопроизводителите, даваме 25 млн., само да видя за кое беше още. .. за зеленчуци. Ами, вижте, това са много пари. Това са, казано простичко, 2 млрд. за 2012 г. . . .


А. Цолова:
Добре, защо не. . .


Б. Борисов:
. Отиват в този сектор.
Водещ:
Много звучи, ние не сме запознати в детайли с цифрите, но има ли нещо, което е обещано и не е изпълнено, което сега дава аргумент на тези хора да излязат и да кажат - вие ни лъжете, вие ни обещахте?
Б. Борисов:
Значи, те искат все повече и повече и ни извиват ръцете. Нека си спомним, че и по времето на Станишев протестираха и тогава имаха 450 млн. Сега имат 1 милиалрд 260 милиона и пак си плашат с протест. Ние дадохме, повтарям, в секторите, където имаше нула пари - зеленчуци, животновъдство, парите, които изброих 50 плюс 25, плюс 73. Съгласно статистиката на Сметната. Европейска сметна палата с 54.4 процента повече пари сме усвоили, са дошли в българските земеделци от 2010 до 2011 г. Те искат да ни съборят правителството. . .

Състояние

Запазено

Тема Субсидии за земеделието, Протести срещу правителството
Специално събитиеАко желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или използвайки формуляра за Фейсбук:


Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев