Борисов: До 1 година ще имаме Електронно парвителство, вероятно безплатно

от PolitiKat

Направо към: навигация, търсене
Изявление Стенограма на МС от 01 септември 2011
Кой Бойко Борисов
Цитат Между другото Московски, Митниците, МВР, Дончев, на 12-ти съм се разбрал с премиера на Естония и ще доведе една делегация и лично той ще ни презентира електронното правителство. Говорил съм с него какво от него могат да ни дадат безплатно и ще настоявам, ако може и да ни даде и експерти, които като дойдат тук, за да можем да го внедрим много бързо. Естония е държава от нашата черга, а много бързо го въведоха и го направиха и работи перфектно. Така, че лично премиерът ще го презентира за един ден отиваме само по тази тема да ни информира.


Оттам ще вземем, говорил съм за без пари, ако трябва да платим само на експерти, които да ни координират системата. Какво повече го умуваме. Ако нещо са купили или има купено, с две ръце ще им благодаря и ще им викам „Браво!” Поне нещо да се види от това, което е купено. Важно е да се интегрира и да започне да работи в следващите шест месеца до година максимум, всичко това да сме го забравили и да е в историята. Какво го коментираме повече? Какво ревниво ще пази правосъдието, от кой? Кое пазим ревниво?

Състояние

Неизпълнено

Срок 10 септември 2012 2012/09/10
Тема Електронно правителство
Специално събитие

Ако желаете да коментирате, може да го направите на беседата към тази страница или да добавите коментар чрез формуляра на Фейсбук:

Това обещание е маркирано като неизпълнено след като сайтът mediapool.bg публикува информация, че "Електронното управление в администрацията, което е един от приоритетите на правителството, се отлага за 2013 г., а разширяването на електронните услуги за бизнеса и гражданите в общините ще се забави. Това става ясно от съобщение на Оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК), по която се финансират дейностите. Средствата идват от Европейския социален фонд."

Така, обещанието до края на 2012 да имаме електронно правителство на практика остава неизпълнено.

Лого и имидж ralev.com Дизайн и кодинг на шаблона Евгени Динев